ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Π.Θ.
ΣΤΗΝ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ ΠΗΛΙΟΥ (ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΗ ΠΑΟΥ)

Το παλαιό μοναστήρι του Αγ. Νικόλαου που ανακατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά την παραχώρησή του σε αυτό από την Κοινότητα Αργαλαστής λειτουργεί σαν συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο. Το συγκρότημα  που αποτελείται από τον αύλειο χώρο,  δωμάτια 8 δίκλινα και 1 τετράκλινο (+χώρο εστίασης και χώρο αναμονής), αίθουσα διαλέξεων χωρητικότητας 25 ατόμων, αίθουσα συναντήσεων χωρητικότητας 20 ατόμων και ένα μικρό εκθεσιακό χώρο, περιβάλλεται από μια έκταση 600 στρεμμάτων ενώ στο εσωτερικό του διατηρείται ένας ναΐσκος του 18ου αιώνα με εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Το συγκρότημα που είναι επισκέψιμο (βλ. «Επισκεψιμότητα«), είναι πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργεί όλον τον χρόνο. Δύναται να φιλοξενήσει θερινά σχολεία και μικρές ομάδες εργασίας, ως και πολιτιστικά δρώμενα (συναυλίες, εκθέσεις…). Διατίθεται τόσο στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσο και σε φορείς και ομάδες εκτός του Π.Θ, που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό- για την διοργάνωση σεμιναρίων, συναντήσεων εργασίας και γενικότερα επιστημονικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς το φυσικό κάλλος, η διαθέσιμη υποδομή και η τοποθεσία του το καθιστούν ένα φιλόξενο καταφύγιο και ένα πρόσφορο χώρο για τη υλοποίηση τέτοιου είδους δράσεων.

Το συγκρότημα λειτουργεί όμως και σαν χώρος φιλοξενίας πανεπιστημιακών,  ερευνητών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών που επιθυμούν να μείνουν σε αυτό για ένα μικρό χρονικό διάστημα, καθώς το οίκημα και ο περιβάλλον χώρος  του προσφέρουν ιδανικές συνθήκες εργασίας.

Η φιλοξενία ομάδων και ατόμων στον χώρο αυτό γίνεται μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων στο δικτυακό τόπο «Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Διαθεσιμότητας Χώρων». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με την Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τηλ. 2421074378.